SEO Optimizacija

seo-optimizacija

Search Engine Optimization (SEO) - proces s kojim se Internet stranica prilagođava za javne tražilice je vrlo važan aspekt pri dizajniranju web stranice. Mnoge Internet stranice su dizajnirane i podešene od osoba koje vrlo malo znaju ili uopće ne znaju ništa o optimizaciji za javne pretraživače, odnosno kako pružiti javnim pretraživačima ono što je potrebno prilikom indeksiranja Vaše Internet stranice. Ovdje ćemo ukratko objasniti što bi trebala imati jedna SEO prilagođena stranica i ono što Vam LUXART Studio može ponuditi za Vaše web stranice u cilju napredovanja Vaših web stranica na rang listi pretraživača po ključnim riječima za Vaš posao i/ili proizvod.

Najvažnije od svega što treba znati je da javni pretraživači PRETRAŽUJU SAMO PO POJMOVIMA NA STRANICI. Tu si činjenicu postavite kao misao vodilju kod izrade web stranice. Oni ne pretražuju po slikama i ne pretražuju po Flash filmićima. Naravno, postoje i neke iznimke koje potvrđuju pravila; pretraživači postaju sve "inteligentniji" i neki već sada imaju mogućnosti da pretražuju datoteke kao što su PDF i naslovi grafičkih datoteka, kao i neke tekstove u Flash datotekama – ali u praksi zapamtite pravilo: PRETRAŽIVAČI PRETRAŽUJU SAMO TEKST i nećete pogriješiti u optimizaciji

Puno je sitnica koje možete napraviti kod dizajna ili redizajniranja Vaše web stranice kako biste dobili bolju poziciju kod pretraživača – i najsitniji detalj Vam može pomoći da dođete do željenog rezultata. Ne postoji magično rješenje za dobru poziciju. Ali možete napraviti puno sitnica koje će Vam pomoći kod pozicioniranja ključnih riječi koje su bitne za vašu web stranicu.

Možete optimizirati više od jedne stranice na Vašem web-u; optimizacija nije nešto što će te napraviti na samo jednoj stranici, a kod ostalih se ne držati pravila. Početnu stranicu možete optimizirati sa najvažnijim ključnim riječima, a ostale sa nekim riječima koje nisu toliko usko vezane sa Vašim web stranicama. Ako prodajete/reklamirate različite proizvode na različitim stranicama, svaka stranica mora biti optimizirana za proizvod koji se na toj stranici nalazi. To je jako dobar način organizacije. Naša preporuka je optimizacija desetak stranica za Vašu web lokaciju. Nemojte se truditi optimizirati neke stranice tipa “Kontakt” ili “Izjavu o privatnosti” jer Vas nitko po tome neće tražiti. Stranice koje želite optimizirati su stranice na kojima nudite svoje proizvode ili usluge.

Uz širok spektar internet poslovnih usluga koje nudimo, možemo Vam ponuditi i Search Engine Optimization (SEO) optimizaciju Vaših web stranica. U današnje vrijeme tržišne konkurencije optimizacija je postala nužna, bez obzira na vaše poslovne domene ili razmjere.

Mi ne prodajemo SEO proizvode ili pakete. Naša je praksa posvetiti se individualnim ciljevima svakog klijenta. To uključuje:

ANALIZA VAŠE POSLOVNE DOMENE

Naš posao započinje analizom Vaših poslovnih stranica. Analiziramo Vaše poslovanje, proučimo Vašu konkurenciju, određujemo vrijednost svakog klika na Vašoj web stranici, pronalazimo interakciju između klijenata i Vašeg proizvoda/usluge.

ANALIZA WEB STRANICE

Sljedeći korak je analiza Vaše postojeće web stranice. Proučit ćemo koliko su Vaše web stranice “prijateljski” napravljene za pretraživače. Naši stručnjaci će Vam izraditi detaljno izvješće postojeće web stranice, te Vam  preporučiti kako je bolje optimizirati ukoliko je potrebno.

ANALIZA KLJUČNIH RIJEČI

Naši stručnjaci za SEO optimizaciju će analizirati ključne riječi povezane s Vašim poslovanjem. Prezentirat će Vam vrijednost svake riječi i formulirati prioritetnu listu. Analiza uključuje i analizu Vaše konkurencije, trenutne pozicije u tražilicama po ključnoj riječi i izradu vremenskog razdoblja za poboljšanje rejtinga. Uglavnom čitavu strategiju da bi Vaš site dobio čim bolju poziciju na web tražilicama.

UNUTARNJI SEO i Razvojni alati

U ovoj fazi kombiniramo sve tri analize, te uz razmatranje Vašeg proračuna, nudimo Vam plan  za povrat Vaših ulaganja .

VANJSKI SEO

Kada je Vaša web stranica tehnički optimizirana, možemo se posvetiti povećanju popularnosti. Taj proces obuhvaća kataloge, letke, blog marketing, stvaranje poveznica, kao i marketing na socijalnim mrežama. Naš će istraživački tim pronaći način na koji će Vaša web stranica povećati popularnost. Naša predanost i konstantan rad na usavršavanju omogućit će Vam dugotrajne rezultate.