SEM Kampanje

Google AdSense Program

Search Engine Marketing (SEM) označava pojam direktnog oglašavanja na javnim tražilicama poput Google, Bing ili Yahoo. Internet oglašavanje zauzima sve veći postotak u ukupnom oglašavanju. U današnje vrijeme nije dovoljno samo napraviti Intenet stranice i očekivati da će posao i posjećenost doći sam od sebe.

Nije problem ako se bavite nekim specifičnim poslom gdje konkurencija nije prevelika. Tu imate prednost i tražilice će Vas vrlo vjerojatno staviti vrlo visoko na rang listi rezultata pretraživanja po ključnoj riječi. No, što ako se bavite poslom jednakim kao i mnogo drugih poduzeća u Hrvatskoj i šire. Pod pretpostavkom da konkurencija već ima izrađene internet stranice koje su indeksirane od tražilica, u tom slučaju mnogo je teže doći na toliko željene prve dvije stranice na Google ili Yahoo i sam proces zna trajati i po nekoliko mjeseci. Pogledajte više u našoj ponudi za SEO optimizaciju.

No, postoji i "zaobilazan" način kako doći na prvu stranicu Google, pa čak i na prvo mjesto u rezultatima pretraživanja. I prilično je jednostavan - platite usmjereni oglakoji će se prikazivati samo korisnicima koji u tražilicu upišu ključnu riječ koju ste odabrali, samo korisnicima iz Hrvatske ako ste to odabrali, samo muškim korisnicima životne dobi između, na primjer, 30-40 godina (Facebook). I što je najbolje, plaćate samo i isključivo kad korisnik klikne na Vaš oglas, dakle možete imate i tisuće prikazivanja Vašeg oglasa, ali samo jedan klik kojeg plaćate. Cijene klika su raznolike i ovise o mnogo faktora vezanih uz ključnu riječ, mogu biti i nekoliko lipa, ali i nekoliko kuna. Vi u pravilu birate koliko novaca dnevno, tjedno, mjesečno ili godišnje želite potrošiti. Ovakva vrsta oglašavanja u zadnjih par godina uzela je maha i učinila Google i Facebook onim što jesu - najvrijednije informatičke kompanije na svijetu.

Prednost ovakve vrste oglašavanja na tražilicama jest što imate potpunu kontrolu nad troškovima i u svakom trenutku možete prekinuti ili ponovno pokrenuti oglašavanje.

Mi prepuračamo najrašireniji program oglašavanja Google AdWords, koji nudi mnogo različitih opcija za oglašavanje i vrlo je jednostavan nalin naplate po kliku (pay-per-click). Dakle svaka stvarna posjeta nekog korisnika vašim stranicama se naplaćuje, a vi imate potpuni uvid o svakom korisniku koji je posjetio vaše stranice, koliko se zadržao, koje proizvode je pogledao i dr.

Naša SEM kampanja uključuje slijedeće:

  • istraživanje online tržišta, konkurencije i dr.,
  • traženja ključnih riječi za Vaš posao i/ili proizvod,
  • postavljanje i optimizaciju kampanja,
  • praćenje i izvještavanje o rezultatima kampanje.