Magento Ecommerce rješenja

magento-banner
Magento je trenutno najbolje open source softversko rješenje za online trgovinu. Veliki broj developera uključenih u razvijanje ove aplikacije za web shop rezultirao je ubrzanim razvojem ove aplikacije i statusa najraširenije aplikacije za online prodaju proizvoda.
Magento je vrlo svestran softver usmjeren na funkcionalnost, fleksibilnost i upotrebljivost. Njegova optimiziranost za javne tražlice i veliki broj korisnih funkcija za web trgovinu, kao i njegove razne, jednostavne-za-instalirati ekstenzije, čine ga jednim od najpopularnijih i najčešće korištenih eCommerce platformi danas.

Danas ima veliki broj različitih platformi za web trgovinu, no Magento se uspio izdvojiti svojim inovativnim i funkcionalnim rješenjima za online prodaju svih vrsta proizvoda, bilo da se radi o virtualnim proizvodima (softver) ili o konfigurabilnim proizvodima, npr. majice (izbor veličine i boje), ili računala (odabir količine memorije, veličine diska i sl.) ili se pak radi o jednostavnim proizvodima i njihovim atributima (marka, model, proizvođač, specifikacije).

Jedno od najvećih prednosti Magento platforme ispred ostalih open source rješenja je mogućnost dodavanja i osvježavanja velikog broja proizvoda (>10000). U daljnjem tekstu ćemo nabrojati neke od velikog broja funkcija Magento platforme, a našem dijelu za korisnike možete pronaći detaljne upute za veliki broj radnji koje trebati samostalno raditi ako koristite Magento rješenje za web trgovinu.

Narudžbe

Pregled svih narudžbi, s mogućnošću prihvaćanja, procesuiranja ili odbijanja narudžbi, te izravnog kontaktiranja kupca. Izrada predloška za potvrdu narudžbe koja se šalje kupcu na e-mail odmah nakon uspješne kupovine. Može se podesiti da Magento dostavi obavijest o narudžbi na željene e-mail adrese. Možete podesiti mobilni uređaj kako bi u svakom trenutku primali obavijesti o novim narudžbama.

Računi

Pregled svih automatski generiranih računa. Ukupan zbroj izdanih računa s izraženim porezom. Moguće je unijeti i nabavnu cijenu pa iskazati RUC. Izrada predloška za račune tako da izgledaju po želji ili kao i računi koje inače koristite u svom poslovanju.

Isporuke

Pregled svih isporuka sa statusima, npr. 'u obradi' ili 'isporučeno' i sl. Veliki broj mogućnosti za podešavanje vrste i cijene dostave. Moguće je automatski odrediti cijenu dostave npr. po težini ili po vrijednosti računa. Moguće je podesiti besplatnu dostavu za kupnju veću od određenog iznosa i sl.

Porezi

Izrada i primjena poreznih pravila za različite proizvode ili grupe proizvoda.

Katalog proizvoda

Upravljanje proizvodima i kategorijama proizvoda.
Nazivi, karakteristike, cijene (redovne, akcijske, akcijske s podešavanjem datuma, dodavanje različitih cijena, npr. 'vaša ušteda' i sl.), informacije o proizvodu za javne tražilice, slike i galerija slika, upravljanje zalihama na skladištu, podešavanje slanja obavijesti kad se zalihe smanje, te micanje proizvoda iz ponude ukoliko nema više na skladištu.
Dodjeljivanje proizvoda u više kategorija, pregled svih proizvoda pojedine kategorije. Podešavanje sličnih proizvoda – pregledom jednog proizvoda negdje na stranici prikazuju se slični proizvodi prema vašem odabiru. Mogućnost prikaza dostupnih nadogradnji za određeni proizvod (up-selling) te ponuda drugih potencijalnih proizvoda koji bi kupac mogao kupiti (cross-selling).
Sustav recenzije proizvoda te sustav nadzora recenzija proizvoda, zatim označavanje (tagiranje) proizvoda od strane kupaca ili sustava.

Atributi
Neograničeni broj atributa (karakteristika) proizvoda koji se i grupa proizvoda. Moguće je podesiti određene kategorije proizvoda imaju određene grupe atributa. Na primjer imate dućan s mobitelima i satovima. Mobiteli će imati svoju grupu atributa, koja će imati atribute npr. veličina ekrana, operativni sustav, trajanje baterije i sl., dok će satovi imati svoje atribute, npr. dubina, štoperica i sl. Za svaki atribut možete odabrati hoće li biti tekst polje, polje za više teksta, datum, da/ne izbor, višestruko selektiranje, padajući izbornik i dr. Također možete odabrati da li da se atributi koriste pri pretraživanju ili u naprednom pretraživanju.

Korisnici

Upravljanje korisnicima (kupcima), razvrstavanje korisnika u grupe, dodjeljivanje različitih popusta za određene grupe kupaca i sl.

Promocije

Veliki broj mogućnosti za određivanje cjenovnih pravila košarice. Popust na određenu grupu proizvoda, popusti u smislu 'kupi 2 – dobiješ 3', popusti na osnovu pojedinog atributa, zatim popusti na način da ako kupac kupi određeni broj iz određenih kategorija dobije određeni popust koji se može odrediti u postotku ili fiksnom iznosu na pojedini proizvod ili na ukupni iznos u košarici.
Kuponi
Mogućnost dodavanja kupona na način da kupac prilikom kupnje unese određenu šifru, odnosno promotivni kőd i na osnovu njega ostvari određeni popust (postotak ili fiksni iznos). Može se odrediti period trajanja promocije i/ili maksimalan broj dostupnih proizvoda, po kupcu ili općenito.
Newsletteri
Kreiranje i slanje html promotivnih elektronskih poruka (newsletter) svojim kupcima i/ili pretplatnicima na newsletter.
CMS (Content Management System)
Dodavanje svojih prilagođenih podstranica na Internet stranici – npr. 'O nama', 'Uvjeti plaćanja', 'Dostave' i sl.

Izvještaji

Opsežna izvješća o svim segmentima online prodaje – narudžbe, porez, fakturirano, isporuke, povrati, kuponi, potrošačka košarica, proizvodi u košarici, napuštene košarice, najbolje prodavani proizvodi (za period), najpregledavaniji proizvodi, izvještaj o niskim zalihama na skladištu, preuzimanja softvera proizvoda, kupci po broju narudžbi, kupci po veličini narudžbi, oznake i recenzije proizvoda, korišteni pojmovi za pretragu i dr.

Multistore

Možete imate više različitih online trgovina u jednoj Magento platformi.

Administracija

Dodijeljivanje uloga svojim djelatnicima – obrada narudžbi, obrada isporuka, izdavanje računa npr. jedna osoba, a druga samo za dodavanje novih i uređivanje postojećih proizvoda.