Upute za rad

Dobrodošli u dio predviđen za korisnike suftverskih rješenja iz naše ponude. Ovdje ćete pronaći osnovne upute za rad s Vašim proizvodom. U svim uputama trudili smo se ubaciti što više slika kako bi što zornije priikazali upravljačko sučelje koje koristite u svom radu. U skorom planu je i izrada video tutorijala za pojedine teme iz ove kategorije, te dodavanje mogućnosti downloada korisničkih uputa u pdf obliku. 

Ovdje izaberite softversko rješenje za prikaz radnih uputa:

E-commerce(Magento)CMS (Joomla 1.5)

Magento - Katalog - Dodavanje kofigurabilnog proizvoda

U ovom tekstu ćemo opisati način dodavanja konfigirabilnih proizvoda u bazu, odnosno katalog proizvoda. Prnicip je sličan kao i kod jednostavnih proizvoda tako da ćemo u prvom dijelu iskoristiti dio iz upite za dodavanje jednostavnih proizvoda. Konfigurabilni proizvodi su oni proizvodi u Magento platformi koji mogu imati različite atribute, poput veličine ili boje. Na ovom konkretnom primjeru objasnit ćemo dodavanje jednog odjevnog predmeta sa različitm veličinama i bojama. Nadalje, pokazat ćemo i dodavanje nove funkcije u Magento platformi tzv. configurable swatches, koji su implementirani u Magento od verzije 1.9.1.0.

Magento - Prijava u administratorsko sučelje web trgovine

Da biste se prijavili u administratorsko sučelje svog web shopa potrebno je internet pregledink upisati točnu internet adresu. U pravilu je to www.vasa-domena.com/admin,  ukoliko iz nekog razloga nije dodijeljena neka druga adresa za pristup administratorkom sučelju. Ako je adresa ispravna trebali biste vidjeti slijedeći zaslon prijave:

Za prijavu je potrebno unijeti ispravno korisničko ime i lozinku. Ukoliko ste zaboravlli lozinku kliknite na link ispod polja za prijavu, da biste povratili svoju lozinku. Ako imate problema s prijavom uvijek se možete javiti našoj podršci putem ticket-a: http://luxart-hosting.com/podrska/

Magento - Prodaja

U ovom dijelu nalaze se upute za dio webshop-a koji se tiče prodaje, koja uključuje upravljanja narudžbama, računima, isporukama te poreznim pravilima za webshop.

U traci glavnog izbornika pri vrhu odaberite 'Prodaja':

 

Magento - Katalog

U ovom dijelu uputa za rad s Magento platformom za web trgovine opisan je postupak rada s katalogom proizvoda - Upravljanje s proizvodima i kategorijama, upravljanje s atributima proizvoda i setovima atributa, recenzijama, ta oznakama odnosno tagovima proizvoda.

Upravljanje proizvodima - dodavanje novog proizvoda

Traka glavnog izbornika --> Katalog --> Upravljaj proizvodima

Magento - Upravljaj proizvodima

Magento - Katalog - Upravljanje kategorijama

U ovom dijelu Magento e-Commerce rješenja upravljate kategorijama proizvoda. Osim što je namjena kategorija da u njih budu smješteni proizvodi, u Magento se s kategorijama povezuje glavni izbornik / Main Menu, no, više o tome u nastavku.