Primanje i slanje emaila uz pomoć Gmaila

Napisao/la Lux Artis Podrška . Objavljeno u Ostalo

GmailGoogle Gmail je izvrstan servis za elektroničku poštu, popularnost mu je posebice porasla dolaskom Smart telefona gdje u slučaju Androida već je automatski integriran u operativni sustav, dok je kod iOS-a potrebno instalirati aplikaciju.

No, pored standardnih funkcija uz pomoć Gmail možete čitati i slati eletronsku poštu sa svojih drugih email računa, npr. poslovnih npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U ovom tekstu ćemo opisati kako možete podesiti čitanje i slanje pošte sa drugih email računa uz pomoć Gmail servisa.

Prvi uvjet je da imate otvoren Gmail račun. Prijavite se na njega, a ako već nemate jedan otvorite ga na na www.gmail.com. Postupak prijave je vrlo kratak.

Lux Artis - Centar za podršku

Napisao/la LUX ARTIS Podrška . Objavljeno u Ostalo

podrskaNova platforma za podrušku korisnicima je puštena u rad i nalazi se na ovom linkuPlatforma prvenstveno služi za podršku korisnicima naših usluga iako nije ograničena samo na to. Svaki upit za podršku koji kreirate ovim putem dobiva jedinistveni broj kartice/ticketa koji uvijek možete koristiti za praćenje i uvid u odgovore na vaše upite. Također u našoj bazi čuvamo povijest svih vaših zahtjeva za podrškom, koji su također dostupni i Vama.

Da bi ste otvorili karticu/ticket ne morate nužno ići na stranicu Centra za podršku. Jednostavno pošaljite email na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i dobit ćete automatsku poruku da je zahtjev zaprimljen i da mu je dodijeljen jedinstveni broj. Naravno, netko od naših djelatnika će u najkraćem roku uzeti zahtjev u rad i javiti Vam se.

Platforma je na posebnom serveru i bit će dostupna i kad neki od naših hosting servera nisu dostupni te tamo možete pogledati obavijesti o eventualnim radovima ili razlozima nedostupnosti hosting usluge.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za Centar za podršku ili općenito za hosting uslugu i dr. slobodno nas kontaktirajte.

Što sve trebam znati o registraciji domene?

Napisao/la Super User . Objavljeno u Ostalo

Domena je ustvari Vaša "kućna" adresa na Internetu. Svatko tko upiše Vašu točnu Internet adresu u Internet Explorer, Firefox ili neki drugi pretraživač, otvorit će mu se Vaša Internet stranica, pod uvjetom da ju imate. Ako nemate, onda ste na pravom mjestu. U ovom tekstu ćemo Vam u par rečenica objasniti što sve trebati znati o registraciji domena i ukratko o vašoj Internet adresi, koja je prvi korak u izradi gotove i funkcionalne Internet stranice.

Napokon online registracija .hr domena

Napisao/la Super User . Objavljeno u Ostalo

carnet-regdomena-onilineNakon silne količine ispunjenih HRTDL obrazaca za registraciju .hr besplatnih domena, pa za svaku promjenu nameservera, došao je i trenutak kad će se sve moći obaviti online. Od prije nekog vremena DNS hr služba uvela je online administraciju besplatnih hr domena, a od 1. siječnja 2012. godine, uvedena je mogućnost online registracija besplatnih .hr domena, što znači zbogom papirnati obrasci. Online registar nalazi se ovdje: http://www.dns.hr/registracija/newhr