Primanje i slanje emaila uz pomoć Gmaila

Napisao/la Lux Artis Podrška . Objavljeno u Ostalo

GmailGoogle Gmail je izvrstan servis za elektroničku poštu, popularnost mu je posebice porasla dolaskom Smart telefona gdje u slučaju Androida već je automatski integriran u operativni sustav, dok je kod iOS-a potrebno instalirati aplikaciju.

No, pored standardnih funkcija uz pomoć Gmail možete čitati i slati eletronsku poštu sa svojih drugih email računa, npr. poslovnih npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U ovom tekstu ćemo opisati kako možete podesiti čitanje i slanje pošte sa drugih email računa uz pomoć Gmail servisa.

Prvi uvjet je da imate otvoren Gmail račun. Prijavite se na njega, a ako već nemate jedan otvorite ga na na www.gmail.com. Postupak prijave je vrlo kratak.

Lux Artis - Centar za podršku

Napisao/la LUX ARTIS Podrška . Objavljeno u Ostalo

podrskaNova platforma za podrušku korisnicima je puštena u rad i nalazi se na ovom linkuPlatforma prvenstveno služi za podršku korisnicima naših usluga iako nije ograničena samo na to. Svaki upit za podršku koji kreirate ovim putem dobiva jedinistveni broj kartice/ticketa koji uvijek možete koristiti za praćenje i uvid u odgovore na vaše upite. Također u našoj bazi čuvamo povijest svih vaših zahtjeva za podrškom, koji su također dostupni i Vama.

Da bi ste otvorili karticu/ticket ne morate nužno ići na stranicu Centra za podršku. Jednostavno pošaljite email na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i dobit ćete automatsku poruku da je zahtjev zaprimljen i da mu je dodijeljen jedinstveni broj. Naravno, netko od naših djelatnika će u najkraćem roku uzeti zahtjev u rad i javiti Vam se.

Platforma je na posebnom serveru i bit će dostupna i kad neki od naših hosting servera nisu dostupni te tamo možete pogledati obavijesti o eventualnim radovima ili razlozima nedostupnosti hosting usluge.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za Centar za podršku ili općenito za hosting uslugu i dr. slobodno nas kontaktirajte.

Magento - izrada modula za kartično plaćanje

Napisao/la Super User . Objavljeno u Magento

karticno-placanjeKatrično plaćanje putem web shopa postaje sve popularnije. Ukoliko ste vi vlasnik online trgovine ili razmišljate o tome da krenete u vode online poslovanja putem web dućana, zasigurno biste htjei imati u ponudi za svoje kupca i online kartično plaćanje, odnosno payment getaway.

Magento E-commerce platforma u svojim osnovnim postavkama nudi nekoliko ugrađenih modula za plaćanje. Prije svega tu je modul za plaćanje putem PayPal servisa, zatim Authorize.net te Moneybookers servisa za online kartično plaćanje. Na svakom od ovih servisa morate imati otvoren korisnički račun i u tom slučaju podešavanje modula u Magentu je prilično jednostavno. Moramo napomenuti da su to sve strani servisi za online kartično plaćanje, koji naravno ne nude poslovanje s hrvatskim nacionalnim bankama, što naši klijenti baš i ne preferiraju. Ukoliko je to ono što želite, na pravom ste mjestu.

Prikazivanje html elementa zavisno o setu atributa

Napisao/la Super User . Objavljeno u Magento

Evo kako prikazati određene html elemente na stranici proizvoda (view.phtml) u ovisnosti od set atributa. Na primjer, imate set atribute "Odjeća" i želite prikazati link na tablicu veličina samo ako je trenutno odabran proizvod koji ima set atributa "Odjeća". Ovdje ćemo prikazati kako pozivate obični html snippet ili statički blok.

Prvo dodajte ovu funkciju u
app/code/core/Mage/Catalog/Block/Product/View.php

public function checkAttributeSet($product = null, $attributeSetName = null)
{
if(is_null($product) || is_null($attributeSetName))
return false;

$attributeSetModel = Mage::getModel("eav/entity_attribute_set");
$attributeSetModel->load($product->getAttributeSetId());

if($attributeSetModel->getAttributeSetName() == $attributeSetName) {
return true;
} else {
return false;
}
}

Zatim dodajte u:
app/design/frontend/package/theme/template/catalog/product/view.phtml

Za jednostavni link na CMS page:

if($this->checkAttributeSet($_product, 'Odjeca')):
//ovdje ubaciti svoj snippet
endif;

Za pozivanje statičnog bloka

if($this->checkAttributeSet($_product, 'Monitors')):
echo $this->getLayout()->createBlock('cms/block')->setBlockId('velicine')->toHtml();
elseif($this->checkAttributeSet($_product, 'Footwear')):
echo $this->getLayout()->createBlock('cms/block')->setBlockId('static')->toHtml();
endif;