Pravila korištenja (TOS - Terms of Service)

Otvaranje hosting računa

Novi web hosting korisnički račun postavlja se ručno od strane naših djelatnika nakon plaćanja. Odmah nakon evidencije o uplati na Vašu email adresu stići će poruka s informacijama za prijavu u Zonu za korisnike te potrebne podatke za prijavu na hosting server odnosno upravljačko sučelje hosting paketa. 

Imena domena, prijenos domene

Ukoliko ste kod nas uzeli samo hosting paket potrebno je domenu usmjeriti na taj hosting paket, odnosno morate promjeniti vaše DNS (Domain Name Servers) zapise kod vašeg registra. Ovaj proces nije prijenos domene.
Ukoliko biste željeli fizički premjestiti vašu domenu na LUX ARTIS, morate se registrirati i naručiti transfer domene.
Cijena transfera domene jednaka je cijeni registracije nove domene i odnosi se na jednogodišnje produženje registracije domene, a koje je dodatak na vaš sadašnji pretplatnički period od prijašnje registracije.

Prilikom zakupa hosting paketa WEB5000 ostvarujete pravo na besplatnu registraciju .com, .net, .org, .biz, ili .info vršne domene. Besplatna registracija domene vrijedi isključivo za prvu godinu. Prilikom narudžbe, kod svakog hosting paketa je navedeno na koji rok poklanjamo besplatnu registraciju domene te unutar kojeg intervala plaćanja je domena besplatna. Besplatne domene vezane su isključivo uz veće pakete hosting usluga. Nakon otkazivanja hosting usluge ili u bilo koje vrijeme klijent, po želji, može otkupiti domenu sukladno cijenama u cjeniku te tražiti prijenos vlasništva na drugi registrar.

Kod .hr domena postoje dvije vrste domena, jedna besplatna i jedna naplatna, ponuda za besplatnom registracijom .hr domene odnosi se na registraciju besplatne .hr domene. U slučaju da ne ostvarujete uvjete potrebne za registraciju besplatne .hr domene ponudit ćemo vam registraciju naplatne .hr domene sukladno cjeniku.

LUX ARTIS će poduzeti potrebne mjere da registrira ime domene korisniku koji to zatraži. Pojedini nazivi domena su prilikom provjere slobodni za registraciju, no ukoliko se naziv domene prilikom zaprimanja uplate ne može registrirati, bilo da je netko u međuvremenu registrirao taj naziv domene ili je naziv domene rezerviran od strane matičnog registra koji vodi vršne domene, LUX ARTIS ne odgovara za slučaj nemogućnosti registracije tog naziva. Korisnik u tom slučaju ima pravo javiti neki drugi naziv domene uz dodatnu doplatu razlike u cijeni (ukoliko ista postoji) ili zatražiti povrat uplaćenog iznosa u vrijednosti cijene naručene i plaćene domene. Korisnik je odgovoran za pravovremenu obnovu registracije imena svoje domene. LUX ARTIS ne preuzima odgovornost ako korisnik ne obnovi ime svoje domene na vrijeme. Ako je ime vaše domene bilo registrirano preko nas, vi morate provjeriti i poduzeti sve odgovarajuće radnje kako bi obnovili ime domene prije isteka pretplatničkog roka. LUX ARTIS ne odgovara za nastalu štetu ukoliko se produženje domene ne obavi na vrijeme, tj. najkasnije do zadnjeg dana isteka trenutnog perioda zakupa registracije domene.

Privatnost

LUX ARTIS se obavezuje da neće prodavati, distribuirati ili na neki drugi način otkriti informacije o svojim korisnicima.
SPAM nije dozvoljen na niti jednom od naših servera i ukoliko ćemo iz tog razloga morati kontaktirati to ćemo učiniti isključivo putem elektroničke pošte. 

Promotivne akcije

LUX ARTIS s vremena na vrijeme na web stranici stavi u funkciju promotivne kodove (u pravilu popusti) koje je moguće upisati prilikom narudžbe ili plaćanja. Promotivni kodovi vrijede jednu godinu, osim u slučaju kada je to drugačije navedeno u obavijesti o promotivnoj akciji koja je objavljena na našoj web stranici.

Promotivni kodovi vrijede isključivo za kupnju novih hosting računa i domena, osim ako nije drugačije navedeno u obavijesti o promotivnoj akciji koja je objavljena na našoj web stranici.
Otkazivanje postojećih usluga i istovremeno ponovni zakup novih usluga, a sve u svrhu ostvarivanja dodatne pogodnosti iz promotivne akcije nije dozvoljeno.
Hosting usluga zakupljena putem promotivne akcijske ponude može se otkazati unutar 8 dana od uplate.
Hosting usluga zakupljena putem promotivne akcijske ponude ne može se kombinirati, spajati ili na bilo koji drugi način povezati sa drugim hosting uslugama. Kombiniranje dva ili više računa u jedna nije dozvoljeno, za više dostupnih resursa preporučamo zakup većeg hosting računa ili VPS, tj. dedicated servera.
Hosting uslugu koja se jednom otkaže nije moguće ponovno zakupiti najmanje 30 dana od datuma otkazivanja.
Svi pokušaji manipulacijom promotivnim akcijskim kodovima strogo su zabranjeni i biti će sankcionirani otkazivanjem zakupljene usluge bez mogućnosti provrata uplaćenog iznosa.

Plaćanja

Kad se pretplatite na naše usluge vi se pretplaćujete na prepaid uslugu. Što znači da unaprijed plaćate korištenje naručene usluge do naručenog datuma.
Ponuda za produženje pretplate šalje se isključivo putem e-maila 15 do 30 dana prije isteka pretplatničkog roka. Podsjetnik za plaćanje po kreiranoj ponudi šalje se 10 dana prije datuma valute plaćanja te 1, 5 i 10 dana nakon datuma valute plaćanja. Hosting račun za koji nije plaćeno produženje po kreiranoj ponudi 15 dana nakon datuma valute privremeno će biti suspendiran. Ukoliko se produženje hosting usluge ne plati 90 dana nakon datuma valute, hosting račun će automatski biti obrisan sa servera bez mogućnosti vraćanja podataka koji su se nalazili na tom računu. Uplate primamo preko, naloga za plaćanje ili putem poštanske uplatnice. Kod plaćanja privatnih VPS i Dedicated servera uplata mora biti zaprimljena odmah po kreiranju ponude, a najkasnije u roku od 5 dana. Ukoliko ne zaprimimo uplatu do datuma valute server će biti otkazan prvog dana u narednom mjesecu.
Sve cijene navedene na web stranici iskazane su u kunama u krajnjoj cijeni za korisnika, bez uključenog PDV-a jer tvrtka nije u sustavu PDV-a i isti ne obračunava. LUX ARTIS zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene tečaja kune u odnosu na referentnu valutu. (€1,00 EUR = 7,60kn).

Otkazivanje usluge

Web hosting, reseller web hosting, VPS i dedicated serveri - Ukoliko želite otkazati uslugu, potrebno je popuniti zahtjev za otkazivanje usluge preko korisničkih stranica u roku od minimalno 30 dana prije isteka trenutnog zakupa usluge. Ukoliko vaš zahtjev za otkazivanje usluge ne zaprimimo unutar tog vremenskog roka, biti ćete dužni podmiriti naknadu za produženje usluge u skladu sa kreiranom ponudom za produženje usluge!

Otkazani hosting račun i/ili otkazana domena ne može se ponovno naručiti minimalno 30 ili više dana, tj. sve dok iste usluge nisu potpuno obrisane iz našeg sustava.

Naplata prekoračenja

Naši hosting paketi kreirani su da odgovaraju većini korisnika i njihovih potreba. No, Vaše potrebe mogu varirati i zahtjevati dodatne izvore, posebno u području kapaciteta i prometa na web stranicama. Trebali biste redovito pratiti e-mail adresu koju ste koristili prilikom registracije, jer će tamo automatski biti poslane obavijesti o kad vaš korisnički račun dostigne određeni limit određen isključivo našim sistemom, npr. kada ukupan utrošak bandwidtha (prometa, propusnosti) naraste na 80% od maksimalno dostupnog kapaciteta. Tada nas možete kontaktirati da zakupite veću kvotu za vaš račun. Ukoliko nas ne kontaktirate, sistem će automatski isključiti vašu stranicu ukoliko je došlo do prekoračenja maksimalno dozvoljenog kapaciteta prometa po vašem hosting računu.

Refundiranje/otkazivanje pretplate

Ako iz bilo kojeg razloga LUX ARTIS ne ispuni navedenu uslugu ili klijent sam zatraži otkazivanje računa, proporcionalna nadoknada biti će izračunata i isplaćena klijentu na bankovni račun. Naknada neće biti isplaćena ako su naša pravila u vezi ovih usluga prekršena pa je LUX ARTIS  prinuđen prijevremeno otkazati pružane usluge.
U slučaju da vi zatražite otkazivanje pretplate, jednom kad je vaša pretplata otkazana daljnja upotreba će vam biti onemogućena. Potom će biti izbrisana u roku od 30 dana. Ako iz bilo kojeg razloga vaša pretplata bude otkazana i ostane otkazana biti će poništena nakon 30 dana.
Naknada za prijevremeno otkazivanje hosting računa iznosi 50,00kn po otkazanom hosting računu. Naknada za prijevremeno otkazivanje računa namiruje se iz izračunatog iznosa za povrat. U slučaju da je izračunati iznos za povrat manji od iznosa naknade za otkazivanje klijent se neće teretiti za doplatu razlike do punog iznosa naknade za otkazivanje.
U slučaju da je uz zakupljenu hosting uslugu besplatno registrirana domena, iznos povrata umanjuje se za puni iznos registracije domene, a u slučaju da je iznos za povrat manji od punog iznosa cijene domene, klijent se obvezuje podmiriti razliku do punog iznosa cijene registracije domene.

Sadržaj

LUX ARTIS vjeruje u slobodu govora, ali ipak, bilo koji sadržaj (pisani, slikoviti ili osmišljeni) u sljedećim područjima neće biti toleriran i biti će razlog za trenutačno otkazivanje usluga (u većini slučajeva korisnik će biti u mogućnosti sačuvati svoje datoteke u arhiviranom dokumentu) - rasizam, netrpeljivost zbog boje kože, uvjerenja ili religijskih vjerovanja, vulgaran i nepristojan jezik prema bilo kome osim sebi samome, bilo koji uvredljiv i zlonamjeran sadržaj.
Sadržaj za odrasle osobe (+18) NIJE DOZVOLJEN na našim serverima i razlog je trenutnom suspendiranju hosting usluge.

Vi rukovodite vašom web stranicom i odgovarate za njezin sadržaj. Mi nemamo osoblje niti potrebno vrijeme za stalno praćenje web hosting servera koji imaju stalno rastući i promjenjivi sadržaj. Ipak, ukoliko LUX ARTIS primi upozorenje u vezi sumnjivog sadržaja na stranici na nekom od LUX ARTIS servera, raspraviti ćemo slučaj s Vama i zatražiti trenutačnu ispravku. Ako nas bilo tko kontaktira u vezi sadržaja koji je pronađen na LUX ARTIS serveru u vezi intelektualnih i autorskih prava ili ako žele da se isti uklone, zahtjevamo legalnu dokumentaciju kako bi poduzeli bilo koju daljnju akciju.

Odgovornost

LUX ARTIS ne promovira, ne tvrdi i ne daje obećanja u vezi usluga ponuđenih od strane naših korisnika i neće biti odgovoran za sporove ili zahtjeve protiv navedenih korisnika. Ni u kojem slučaju LUX ARTIS neće biti odgovoran za bilo koju direktnu, indirektnu, popratnu, nastalu uslijed, specijalne ili primjerene štete ili bilo koje druge štete, nastale kroz korištenje ili upotrebu ove web stranice ili bilo koje informacije, usluge ili proizvoda priskrbljenog kroz vašu web stranicu. Mi nismo odgovorni za sadržaj bilo kojeg servera u našem mrežnom sustavu i nećemo poduzeti nikakve akcije protiv bilo kojeg upitnog (sumnjvog) materijala ili akcije dok web stranica u pitanju ne bude prijavljena našem odjelu za zloupotrebu, preko e-maila ili pismeno na adresu.

Prihvatljiv način uporabe AUP

Uvod

LUX ARTIS je spreman osigurati vrhunsku kvalitetu usluga po vrlo povoljnim cjenama. Sljedeći uvjeti su potrebni da bi smo mogli pružiti najbolju moguću uslugu svim našim korisnicima, a u isto vrijeme osigurati našu legalnu etičku odgovornost.
Propust u provedbi ovih uvjeta biti će podloga za trenutačno isključenje bez opomene. LUX ARTIS će biti jedini sudac u odlučivanju što predstavlja prekršaj ovog pravila.
Aktivnosti koje dovedu do isključenja (privremeno ili trajno) bilo koje pretplate će rezultirati u gubitku pretplatničkog plaćenog iznosa. Prigovori podnešeni u vezi zloupotrebe pretplate biti će istraženi i ako budu valjani biti će podloga za trenutačno blokiranje (korištenja usluga).
Za prijavu sumnjive zloupotrebe ili bilo koju povredu pravilnika, molimo da kontaktirate naš odjel za zloupotrebu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Ilegalna upotreba i sadržaj

LUX ARTIS serveri mogu biti korišteni jedino za potrebe dozvoljene zakonom. Transmisija, skladištenje ili distribucija bilo koje informacije, podataka ili materijala u suprotnosti sa bilo kojim važećim zakonom ili propisom je zabranjena. Ovo uključuje, ali nije limitirano na autorsko pravo, zaštitni znak, poslovne tajne, ili druga intelektualna vlasnička prava korištena bez propisnog ovlaštenja i materijali koji su nepristojni, klevetnički, predstavljaju nezakonsku prijetnju ili krše zakone eksportne kontrole. Primjeri nedozvoljenog sadržaja su ilegalne kopije software-a, nulled verzije raznih komercijalnih aplikacija, hacking programi ili arhive, warez stranice, sadržaj za odrasle, MP3 arhive i IRC botovi. Pretplatnik LUX ARTIS usluga se slaže i drži LUX ARTIS nepovredivim od bilo kojih potraživanja nastalih upotrebom usluge oštečujući korisnika ili bilo koju drugu stranku. LUX ARTIS će biti jedini sudac u određivanju što predstavlja povredu ovog pravilnika.

LUX ARTIS ne dozvoljava pozadinsko korištenje servisa kao što su IRC botovi, eggdrop, BitchX, XiRCON, Torrent client/server i bilo koji drugi program koji ometa normalne operacije servera.
    - Warez sadržaj i postavljanje linkova prema warez sadržaju također nije dozvoljeno.
    - Web proxy servisi se apsolutno neće tolerirati. Ovo uključuje NPH-Proxy i webproxy. Ako vaša web stranica sadrži bilo koju proxy datoteku, hosting usluga će biti isključena i vlasnik računa će biti kažnjen sa 500,00 kuna.

Kada koristite pretplatu sa shell korisničkim računom nije vam dozvoljena upotreba bilo kojeg servera, servisa ili usluge na mrežnom sustavu. Serveri su definirani kao perlbots, proxyi, BitchX, pszBnc, root exploits, DdoS scripts, Shoutcast servers, itd. Korištenjem bilo kojeg od ovih servera suočit ćete se sa trenutačnom obustavom usluge, a korisnik će biti kažnje sa najmanje 500,00 kuna, a najviše 2.000,00 kuna. LUX ARTIS također zadržava pravo trenutnog isključenja hosting usluge za ovakve aktivnosti.

Zabranjeno je korištenje shared i reseller hosting račun za skladištenje, arhiviranje, javnu distribuciju te dijeljenje datoteka.
Shared i reseller hosting paketi namjenjeni su isključivo za hosting html i php web stranica.

Sadržaj za odrasle (+18)

LUX ARTIS ne dozvoljava smještaj stranica na kojima se nalazi sadržaj za odrasle osobe. LUX ARTIS zadržava pravo trenutnog isključenja hosting usluge u slučaju da se ista koristi u dotične svrhe.

Chat sobe
LUX ARTIS ne dozvoljava chat sobe na web hosting i reseller web hosting paketima. Možete izabrati dedicirani server za tu svrhu i kako bi učinkovito održavali chat sobe.

PTC (Pay To Click ) web stranice
LUX ARTIS ne dozvoljava PTC web stranice na web hosting i reseller web hosting paketima. Možete izabrati dedicated servera za tu svrhu i kako bi učinkovito održavali PTC web stranice.

IRC
LUX ARTIS ne dozvoljava korištenje IRC ili IRC botova na shared web hosting i reseller web hosting paketima te vps i dedicated serverima. Oni su međutim dozvoljeni na dedicated serverima ukoliko se pokaže da nemaju negativne posljedice na našu mrežu.

Sigurnost
Korisnicima se zabranjuje narušavanje ili pokušaji narušavanja sigurnosti mrežnog sustava. Narušavanje sigurnosti na mrežama ili sistemima mogu rezultirati građanskom ili krivičnom odgovornošću. LUX ARTIS će ispitati sporne događaje, što može uključivati suradnju sa nadležnim institucijama pri gonjenju korisnika koji su uključeni u takve djelatnosti. Takvi slučajevi narušavanja sigurnosti uključuju bez iznimke:

    1) Pristupanje podacima koji nisu namjenjeni tom korisniku, ili logiranje na server ili korisnički račun na kojem korisnik nije autoriziran za pristupanje.

    2) Pokušavanje istraživanja, skeniranja ili testiranja ranjivosti sistema ili mreže s namjerom probijanja sigurnosti ili autentifikacijskih mjera bez potrebne autorizacije.

    3) Pokušaj uplitanja u servise prema bilo kojem korisniku, hostu, mreži uključujući bez iznimaka preko preopterećenja, "floodinga", "email bombinga" ili "crashinga".

    4) Krivotvorenje bilo kojeg TCP/IP paketnog headera (uzglavlja), bilo kojeg dijela headera u email-u ili oglašavanju na forumu.

    5) Poduzimanje radnji u svrhu pribavljanja usluga koji nisu dodjeljeni tom korisniku.

    6) Pokušaj povezivanja više hosting paketa zajedno kako bi iskoristili prednost velikog kapaciteta ili velike propusnosti.

Svaki zakupljeni hosting paket je jedinstven za domenu za koju je zakupljen - nije dozvoljeno zakupljivanje više računa da bi se kombinirao zakupljeni prostor i propusnost. LUX ARTIS će takve transakcije zaustaviti i okarakterizirati kao obmanjujuće. Mi nudimo nadogradnju usluge za sve servise i često pružamo posebne uvijete za korisnike koji nas zatraže za pomoć.

Zloupotreba servera
Svaki pokušaj sabotaže ili pokušaj nanošenja štete serverima LUX ARTISa ili bilo kojem korisniku naših usluga je strogo zabranjen. Sve podmreže i dedicated serveri LUX ARTISa se moraju ravnati sa navedenim uvjetima. Nepridržavanje ili izbjegavanje navedenih procedura su osnova za deaktivaciju korisničkog računa. Zadržavamo pravo uklanjanja bilo kojeg korisničkog računa bez prijašnje najave.

Korisnik prihvaća da će koristiti web hosting i reseller web hosting pakete samo za namijenjene aplikacije te smještaj web stranice. Zloupotreba uključuje istraživanje mrežnog i raspodijeljenog računalnog sustava, skladištenje podataka (audio, video, software, slike i ostali podaci), backup podataka sa trećih servera, ili odvođenje prometa. Kombiniranje i povezivanje dva ili više hosting računa sa namjerom povećanja dostupnih resursa ili korištenje resura drugog hosting računa nije dozvoljeno. LUX ARTIS će biti jedini sudac u određivanju što predstavlja povredu ovog pravilnika. Korisnik prihvaća da će pitati LUX ARTIS, u slučaju kada nije siguran da li je njegova aplikacija prikladan za rad na web hosting i reseller web hosting računu.

Odgovornost korisnika
Korisnik je odgovoran za svaku aktivnost koja proizlazi iz njegovog korisničkog računa, ukoliko se ne dokaže da je bio žrtva vanjskog upada hackera ili krivotvorenja adrese. Korisnik je također odgovoran za osiguravanje korisničkog imena i lozinke. Korisnik se smatra odgovornim za sve materijale na njegovoj web stranici koja je mogla biti stavljena tamo od treće strane.

Backup
LUX ARTIS poduzima ekstremne korake kako bi održao integritet sistema. Međutim, LUX ARTIS se ne može držati odgvornim za gubitak podataka proizašlih iz bilo kojeg razloga.

Da biste osigurali najjači nivo zaštite podataka, LUX ARTIS vam preporučuje da spremite SVE podatke i na vaše osobno računalo. Kao i to da je preporučljivo da za svaki podatak koji je od velike važnosti imate sigurnosne kopije na više različitih mjesta. Sve sigurnosne kopije podataka LUX ARTIS  napravljene su za slučaj hardverskih grešaka, a ne korisničkih pogrešaka.

Prilikom generiranja backupa preko cupravljačkog sučelja obratite pažnju da backup kreirate za vrijeme kada server nije opterećen (tijekom noći). Kreiranje backup arhiva računa većih od 1000 MB obavezno je u vremenu između 00:00 i 06:00, u slučaju da se pokrene tokom dana automatski će biti prekinuto kako ne bi došlo do rušenja servera i pada performansi.

Poduzimanje akcija
U slučaju da se korisnik ne odnosi u skladu sa navedenim uvijetima je temelj za deaktivaciju korisničkog računa. LUX ARTIS će biti jedini sudac u određivanju što predstavlja povredu prihvatljivog način uporabe (AUP). LUX ARTIS zadržava pravo uklanjanja korisničkih računa bez prethodne najave. Kada dobijemo saznanja o navodnim kršenjima prihvatljivog način uporabe (AUP), pokrenuti ćemo istragu. Tijekom istrage moguće je da ćemo ograničiti korisniku pristup računu kako bi spriječili daljnju neautoriziranu aktivnost.

Zavisno od težine prekršaja, LUX ARTIS može po svom nahođenju ograničiti, ukinuti ili izbrisati korisnički web hosting račun i/ili pokrenuti pravne radnje. Ukoliko su takve radnje krivični prekršaj, LUX ARTIS će obavijestiti nadležne državne institucije o takvom prekršaju.

LUX ARTIS se neće smatrati odgovornim za novčane kompenzacije proizašle iz privremenog suspendiranja ili brisanja korisničkih računa ukoliko su one proizašle iz kršenja prihvatljivog način uporabe (AUP).

Korisnici LUX ARTIS usluga slažu se sa time da se u potpunosti odriču bilo kakvih eventualnih odštetnih potraživanja, a koja su nastala iz korištenja LUX ARTIS usluga koje su mogle prouzročiti štetu njima ili trećim osobama.

LUX ARTIS usluge pružaju se bez garancija ikakve vrste, bilo direktne ili implicirane, uključujući ali ne ograničavajući na garanciju isplativnosti, odgovornost za posebnu upotrebu. LUX ARTIS se izričito odriče svih pretpostavki i garancija da će usluga koju pruža biti sigurna, neprekinuta i bez grešaka. Niti jedan savjet ili informacija, pisana ili usmena izdata od strane LUX ARTIS ili njegovih zaposlenika, ovlaštenika ili sličnih ne može se uzeti kao osnova garancije, niti se možete pouzdati u takve informacije ili savjete. LUX ARTIS, partneri i dobavljači ne mogu se držati odgovornima za štetu koja proizlazi bilo direktno bilo indirektno iz korištenja naših usluga niti bilo kojih drugih oblika transakcija.

Modifikacije
LUX ARTIS zadržava pravo da dodaje, briše ili modificira bilo koji dio ovog pravilnika u bilo koje vrijeme bez prethodne najave.

Odbijanje usluge
Zadržavamo pravo odbiti, otkazati ili suspendirati hosting uslugu na način kako nam odgovara. Primjer odbijanja pružanja hosting usluge je kada korisnik nastavlja sa prekršajima nakon upozorenja. Odbijanje, otkazivanje ili suspenzija usluge se posebno odnosi na slučajeve slanja spam mailova.

Ugovor o razini usluge SLA

Opseg
Ovaj ugovor o razini usluge odnosi se na vas ukoliko ste naručili bilo koji od naših hosting usluga i financijski ste podmirili sva dugovanja prema LUX ARTIS.

Razina usluge
Trudit ćemo se da postoji povezanost za http pristup od strane trećih osoba preko 99.5% vremena (dostupnost web stranica), na godišnjoj razini.

Kredit
U slučaju da je web stranica nedostupna, dodati ćemo na vaš korisnički račun iznos za uslugu koju niste mogli koristiti izračunatu ispod, na temelju 24 satnog dana u kalendarskom mjesecu. Maksimalni iznos ne može prijeći visinu mjesečne naknade usluge za tekući mjesec.

Kredit baziran na dostupnosti stranice

95% do 99.5% = 25%
90% do 94.9% = 50%
manje od 89.9% = 100%

Da biste uspješno primili iznos na svoj korisnički račun, isti morate zatražiti u roku od sedam (7) poslovnih dana nakon nemogućnosti pristupa web stranici, tako da možemo provjeriti naše i vaše podatke.
Iznos morate zatražiti putem email poruke našem odjelu za prodaju (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).
Zbog sigurnosnih razloga u vašoj poruci mora biti navedeno ime vaše domene, datumi i točno vrijeme nedostupnosti web stranice, te ostale korisničke podatke koji se od vas zahtjevaju.
Kreditni iznos će obično biti doznačen na vaš račun unutar šezdeset (60) dana od zaprimljenog zahtjeva. Taj iznos će biti jedina i isključiva kompenzacija u slučaju nedostupnosti vaše web stranice.

Restrikcije
Kredit neće biti odobren u slučaju da nedostupnost stranice proizlazi iz zakazanog održavanja servera, vašeg ponašanja, performansi ili greške u vašoj opremi, programima ili aplikacijama ili razlozima koji su van naših realnih dosega, uključujući, bez ograničenja, radnje vladajućeg tijela, rata, pobune, sabotaže, embarga, požara, poplave, štrajkova ili drugih radničkih nemira, prekida ili zastoja u transportu, nedostupnosti ili zastoja u telekomunikacijama ili uslugama trećih osoba (uključujući DNS službu), greške u opremi ili programima trećih osoba ili nedostupnosti nabave sirovina, zaliha ili opskrbe električnom energijom koja je potrebna za osiguravanje dostupnosti vaših stranica.

Ograničenje
Online problemi se dešavaju neprekidno. Vjerojatno će biti slučajeva kada nećete moći pristupiti svojoj web stranici ili nekom drugom servisu. To ne mora uvijek biti zbog greške kod LUX ARTIS-a. Moguće je da vaš pružatelj internet usluga ima tehničkih poteškoća u radu ili mogući je problem preusmjeravanja između vašeg pružatelja internet usluga i data centra koji isti održava, a koji onemogućuje ili otežava komunikaciju. Ne možemo se smatrati odgovornim za takve oblike problema. Naši servisi za nadzor nadziru dostupnost naših usluga, a ne korisnikovo iskustvo.

Vraćanje podataka/reinstalacija dedicated servera
LUX ARTIS nije odgovoran za povratak podataka na server. Iskreno vam preporučamo da kupite backup opciju za vaš server i da držite sigurnosne kopije podataka negdje na lokalnom računalu u slučaju hitnosti. Ukoliko dođe do hardverske greške i podaci se izgube, vi kao korisnik ste zaduženi za povratak podataka. LUX ARTIS neće biti odgovoran za gubitak podataka ni pod kojim uvijetima.

Zamjena hardvera
Zamjena hardvera će se obavljati unutar perioda od 1-8 sati od zaprimanja obavijesti o grešci. U slučaju greške u hard disku, imamo u pripravnosti predinstalirane diskove sa standardnim particioniranjem za trenutnu zamjenu. Kako bi zatražili kredit na osnovi SLA ugovora o razini usluge, u slučaju kvara hardvera, morate to zatražiti u roku od 10 dana od prijavljene pritužbe od naše prodajne službe. Prekršaji ugovora o razini usluge biti će pregledani od strane naših zaposlenika od ponedjeljka do petka od 9 do 15 sati.
*Povrede ugovora o razini usluge ne pokrivaju slučajeve mrežnih prijestupa.

Dozvoljeno korištenje resursa

Uvod
Za bilo koju web stranicu smještenu na našim dijeljenim serverima koja troši veću količinu serverskih resursa (CPU, memorija, mrežni resurski) biti će data mogućnost plaćanja nadogradnje na vps ili dedicated server. Preopterećenje i zloupotreba sistemskih resursa je ozbiljan problem i LUX ARTIS to ne može tolerirati. Računi na dijeljenim serverima moraju dijeliti resurse sa drugim korisnicima servera, tako da moramo ograničiti količinu CPU i memorijskih resursa koju može trošiti jedan hosting račun.

U svoj pravednosti, ne možemo dopustiti da jedan ili dvoje klijenata koriste sve raspoložive resurse na dijeljenom serveru i da zbog toga svi ostali klijenti pate. Prekomjerno korištenje CPU-a i memorijskih resursa od strane jednog ili više klijenta uzrokuje sporost servera u svim područjima: MySQL, e-mail, HTTP, FTP i još mnogo toga. Ukoliko dođe do prekomjernog korištenja CPU-a i memorije od strane nekoliko klijenata, sve stranice koje su smještene na serveru vraćat će greške i neće biti dostupne niti na bilo koji način.

Limiti za korištenje resursa
Shared i reseller hosting paketi:

  • Memorija PHP procesa ograničena je na 128MB po hosting računu, dok je ukupan limit potrošnje memorije ograničen na 1GB po pojedinom hosting računu
  • Zauzeće CPU resursa ograničeno je na 10% po pojedinom hosting računu
  • Broj istovremeno pokrenutih procesa ograničen je na 10 (php, ror, perl, cgi skripte, kao i cron job, ftp te ssh prijave)
  • Apache konekcije ne smiju prekoračiti više od 30 istovremenih konekcija sa jedne IP adrese, polusatna blokada IP adrese je nakon više od 100 istovremenih konekcija
  • Dozvoljeno je maksimalno 15 istovremenih MySQL korisničkih konekcija
  • Dozvoljeno je slanje maksimalno 500 e-mail poruka na sat po pojedinom hosting računu.
  • Maksimalno korištenje I/O resursa diska ograničeno je na 1024 KB/s
  • Preporučeno je pokretanje Cronjob skripti u intervalima od 10-15 minuta, najkraći dozvoljeni interval je 5 minuta.

U slučaju prekoračenja bilo kojeg od navedenih limita zadržavamo pravo trenutnog suspendiranja problematičnog računa bez prethodnog slanja obavijesti.

Postoje posebna pravila u slučaju da otkrijemo prekoračenje nekog od gore navednih limita. Postoje različite kombinacije korištenja hosting usluge koje mogu stvarati probleme i druge posebne slučajeve. Ukoliko u bilo kojemu trenutku dijeljenji server postane nestabilan i utvrdi se da je uzrok tome neki od instaliranih hosting računa, zadržavamo pravo da suspendiramo problematičan hosting račun kako bi osigurali neometanu dostupnost servera i normalizirali rad servera. Ukoliko je korištenje serverskih resursa u rastućem trendu, preporučamo ulaganje u VPS ili dedicated server tako da web stranica može normalno rasti bez ikakvih ograničenja i zastoja u radu zbog limitiranih resursa shared servera.

Uvjeti korištenja mail servisa i njegovi limiti na shared i reseller hosting paketima

Dozvoljeno je slanje najviše 500 poruka unutar jednog sata sa jednog hosting računa, tj. najviše 3.000 poruka unutar jednog dana. Ograničenje vrijedi za sve načine slanja mailova (SMTP, mail liste, phpmail). U slučaju prekoračenja, svi poslani mailovi preko limita vratit će se natrag na adresu sa koje su poslani.

Dozvoljeno je najviše 60 spajanja na POP3 mail servis unutar jednog punog sata. U slučaju prekoračenja pristup POP3 mail servisu biti će vam onemogućen do kraja punog sata. Kako bi izbjegli ovakve situacije, isključite automatsko slanje/primanje mailova ili ga podesite na veći vremenski interval, npr. provjera inboxa svakih 5-10 minuta.

Mail liste sa preko 1000 adresa dozvoljeno je pokretati samo u "off-peak" vrijemenu kada server nije toliko zauzet posluživanjem web stranica. Ovo je potrebno kako ne bi usred dana došlo do preopterećenja i rušenja cijelog servera. "off-peak" vrijeme odnosi se na cijeli dan tokom vikenda (subota i nedjelja) te na vrijeme od 01:00h do 07:00h od ponedjeljka do petka.

Mail liste sa preko 5000 adresa možete koristiti samo na dedicated serverima. Dijeljenje veće liste na više manjih kako bi se izbjegao ovaj limit nije dozvoljeno. Slanje 12.000 poruka dnevno (500 x 24sata) na shared hosting računu nije dozvoljeno. Dnevni limit je ograničen na 3.000 poruka.

Suspendiranje hosting računa
U slučaju da su vaše web stranice suspendirane zbog prekoračenja navedenih limita (prekoračenje koje ne može biti riješeno isključivanjem, uklanjanjem, mijenjanjem skripte i sl.) i ne želite nadograditi hosting račun na vps ili dedicated server, ponovno ćemo aktivirati hosting račun unutar roka od 24 do 48 sati. Ovo je potrebno kako bi se osiguralo smanjenje prometa po CPU i memorijski zahtjevnoj stranici kako bi se izbjegle daljnje štete i problemi. U tom slučaju osigurat ćemo vam pristup backup podacima vašeg hosting računa ili ćete moći pristupiti upravljačkom sučelju/FTP-u u određenom vremenskom periodu. U slučaju bilo kakvih pitanja o našoj politici odgovorit ćemo vam ukoliko nam pošaljete poruku na adresu abuse službe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.