Više o web hostingu

Što je to web hosting?

Web hosting, poznati i kao dijeljeni hosting, virtualni prostor ili web prostor, je prostor koji iznajmljujete na našim serverima mjesečnim ili godišnjim plaćanjem usluge. Vaša Internet stranica, koju ste ili izradili sami ili naši web dizajneri se podigne na prostor na serveru, a vi plaćate mjesečni odnosno godišnji pristup tom prostoru. Naša hosting usluga dolazi s mnogo dodatnih mogućnosti uključujući višestruke POP3/IMAP email račune, ISPConfig upravljačko sučelje, PHP, MySQL, Perl, CGI i još puno više.

Zašto mi treba web hosting? Zar ne mogu smjestiti Internet stranice na svom kompjuteru?

Ako želite imati profesionalan, pouzdan i siguran dom za svoje Internet stranice, u tom slučaju trebate web hosting. Moguće je smjestiti Internet stranice i na svom kućnom računalu, ali je to vrlo skupo i presporo. Ako Vam se Internet veza prekine, vaša stranica više nije dostupna. Ukoliko nestane struje, vaša stranice nije više dostupna. Takvih i sličnih problema riješite ćete se ako zakupite prostor kod hosting tvrtke.

Uzimajući u obzir cijenu koju vam nudimo za naše hosting pakete, jednostavno vam se ne isplati smještati strance na svom računalu.

Zašto izabrati nas pored konkurencije?

Mi nismo najveća hosting kompanija u Hrvatskoj. Mi to ni ne želimo biti - ali upravo to je naša, a i vaša prednost. Puno prostora za malo novaca, na vrlo pouzdanim serverima. Podrška zbog koje ćete našu uslugu preporučiti i drugima. Prođite kroz našu ponudu i reference, pročitajte i što su naši klijenti napisali o nama. Naša primarna djelatnost je web design i izrada online trgovina. Sami znamo koliko je bitno imati brz i pouzdan server koji ima backup svaka 24 sata - to je ono što nudimo i Vama.

Mogu li smjestiiti više web stranica kod vas?

Da, svi naši paketi podržavaju usluge višestrukih domena kroz upravljačko sučelje ISPConfig. To znači da možete smjestiti nekoliko različitih Internet stranica, svaka sa svojim FTP pristupom, E-mail adresama, MySQL bazama, i sve to možete sami podešavati ili možete upitati nas za pomoć. Uz ovo postoji i modul 'Alias Domains' s kojim možete usmjeriti više internet adresa na jednu te istu web stranicu, npr moja-domena.com, moja-domena.net i moja domena.info, sve na jednu te istu Internet stranicu.

Pored klasičnog web hostinga nudimo i hosting za Magento platforme. S obzirom na visoke zahtjeve Magento platforme na resurse servera nudimo super brzi i optimizirane hosting pakete. Svaki račun u ovom slučaju dolazi sa svojim ISPConfig upravljačkim sučeljem i u potpunosti su odvojeni jedan od drugog, no hosting paketi su puno veći, kao i opcije koje dolaze uz pakete. 

Da li podržavate smještaj Internet trgovina (online dućani, web trgovine, online trgovine, web shop)? Mogu li kod Vas imati svoju Internet trgovinu?

Odnedavno u ponudi nudimo super brze, optimizirane servere prilagođene Magento ecommerce softverskoj platformi. Svi naši Magento hosting paketi su u potpunosti kompatibilni s e-commerce softverskim rješenjima. Možete podesiti i voditi svoju web trgovinu na našim serverima. Podržavamo i SSL (sigurnosti certifikati, https://) protokole. Jedna od naših primarnih djelatnoti je razvoj i dizajn aplikacija za Online trgovine. Obratite nam se i zatražite ponudu.

Koliko prostora mi treba?

Koliko megabajta (MB) ili gigabajta (GB) prostora trebate prvenstveno ovisi o vrsti Internet stranice koju želite imati ili ju već imate. Multimedijalni sadržaji, u pravilu, zauzimaju najviše diskovnog prostora, pa tako ako želite imati stranicu s puno (10000+) fotografija standardnih web dimenzija ~1000px, onda Vam svakako treba i više od 1GB. Ukoliko želite imate standardnu Internet stracicu s pedesetak fotografija ukupno, onda će Vam i naš najmanji paket od 2GB biti dovoljan.